Pölder Sport - Längdskidor, Rullskidor, Skidkläder
 
KUNDSUPPORT 0380 - 80 000
 
Alla vardagar 09 - 18
Totalt 0:-
Läs mer om Pölder Sport och Trygg E-handel

Kan man köpa skidor via webben?

2009-04-02
En mycket berättigad fråga... och ni är väldigt många kunder som undrar.

Vårt svar är givetvis JA!

 

Visst? Hur tar man ut rätt spann då? Spannet är för dig som skidåkare det viktigaste för att skidan skall fungera. Man kan säga att spannzonen är där du lägger den ”kletiga” fästvallan som gör att du får fäste på skidan men också sämre glid på skidan. Är inte den zonen anpassad för din vikt och åkkapacitet så lovar jag dig väldigt tråkiga skidturer, och det är väl inte meningen. Sen är det tyvärr inte så lätt att bara säga att du tex väger 75 kg…ta som exempel om du, Axel Teichman, Lukas Bauer och Anders Södergren (ja det är världseliten och de åker lite bättre än du) väger 75 kg, kan lova dig att du skall ha en annan typ av spannkurva än de.

Här ligger kruxet och här ligger svaret på att du skall handla skidorna av oss!

20 år som aktiv skidåkare och efter det 19 år på säljgolvet…lovar dig att vi är ”kingar” på detta.

Du kan inte köpa förmärkta skidor som står i butiker, det kan diffa uppemot 20 kg, du måste prova ut de och de måste utprovas av en expert som vet och har känsla för olika människors åkstil och kapacitet.

 

Hur gör vi då?

 

 

Känslan i händerna är kanske det viktigaste, att se att skidan är följsam och smidig. Att toppen och nederdelen på skidan ser ut som den skall och böjer och flexar på rätt sätt.

 

Skiselector

En superdatamaskin för spanntest!

Nu gott folk, ännu ett steg för att säkerställa ert spann!

En dator som exakt talar om var dina vallazoner ligger på skidan. När du handlar av oss på postorder så kör vi skidan i apparaten och märker ut dina zoner åt dig och givetvis med tanke på vilken kapacitet du har.

Skiselector kan inte plocka ut fel spann för dig, det som gäller är att du är ärlig som kund och verkligen talar om för oss vilken typ av skidåkare du är…eller du kanske vill ha en klisterskida bara och då plockar vi ut den på ett speciellt sätt.

Allt detta gör vi GRATIS åt dig vid nyköp av skidor via postorder, allt för att du skall känna dig helt säker och få ut så mycket som möjligt av din skidåkning.

Vill du mäta upp dina gamla skidor hos oss så fixar vi det också men då tar vi ut en liten avgift på 200 kr.

När vi har plockat ut en skida till dig så får givetvis utmärkta streck på dina skidor som visar var du ska valla.

 

Pointmätare

Givetvis så finns den kvar och vi kommer att jobba parallellt med den och skiselector. Pointmätaren har varit med sedan 1983 hos mig så den kan man aldrig plocka bort. Pointmätaren är ungefär som en manuell Skiselector. Den låter oss provtrycka dina skidor och vi ser hur spannet beter sig vid olika belastningar.

 

Spannplatta

…tveeggade tankar om denna, att dra papper med skidan på golvet/platta är kanske bra för ditt psyke men det säger egentligen inte mycket om hur skidan fungerar för just dig…ok du ser de yttre zonerna men återigen så är det din kapacitet kontra din vikt man skall klura runt. Passa dig för denna metoden hos okunniga handlare, det kan vara en ”kasta bort pengarna i sjön historia” över det.

 

Mycket tjat nu men försöker bara förklara…inga pengar i världen kan hjälpa dig att hitta rätt spann, du måste ha hjälp av någon som kan…så är det bara!

Tillbaka

Kampanjvaror!

Odlo Set Stryn Herr Blue Jewel

1 499:-

Odlo Set Stryn Dam Sangria

1 499:-

Salomon Momentum Set Herr

1 529:-
(Ord. pris: 1 699:-)

Salomon Momentum Set Dam

1 529:-
(Ord. pris: 1 699:-)

Mest köpta!

Swenor Hybrid Carbon...

599:-

Atomic Redster WC Cl...

1 999:-
(Ord. pris: 2 799:-)

Swix Burk Original

90:-

Craft Prime Logo Tee...

199:-

Alpina ECL PRO KLIPP...

1 899:-
(Ord. pris: 2 499:-)

Craft Greatness Boxe...

179:-

Exel Centra med Susp...

559:-
(Ord. pris: 699:-)
 

Populära avdelningar

Populära Varumärken

Kundsupport

Följ oss gärna