Pölder Sport - Längdskidor, Rullskidor, Skidkläder
 
KUNDSUPPORT 0380 - 80 000
 
Alla vardagar 09 - 12
Totalt 0:-
Läs mer om Pölder Sport och Trygg E-handel

Måste jag stenslipa min skida?

2009-04-02
Mycket diskussioner om detta bland fantasterna. Är du en normal Vasaloppsåkare så är det givet att du ska göra detta.

 

Vad är då stenslip?

Stenslipning är en tjänst du köper av oss (Många är ni som mailat oss och saknat stenslipen i ert paket). Vi kör skidorna genom en stenslip där första momentet är att göra belaget plant. Nästa steg är att slipa in en struktur i belaget. Detta görs för att du ska få bästa möjliga glid på dina skidor. Det finns mängder av strukturer att välja mellan som passar allt från kallföre till riktigt blötföre. För den normale vasaloppsåkaren räcker det dock med en standardstruktur som fungerar bra i alla fören.

 

 

Varför stenslipa?

 

- För att ditt belag ska må bra och du ska ha möjlighet att få bästa glidförutsättningar. Observera att det inte bara är nya skidor som ska stenslipas. Beroende på hur mycket du åker bör du med jämna mellanrum slipa om dina skidor för att bibehålla bästa glid.

 

Vi har ”världens bästa stenslip för längd” vi kör Tazzari och vi slipar bara längdskidor i maskinen (mycket viktigt). De flesta av landslagen använder samma maskin och många OS- och VM guld har tagits med slip från Tazzari.

 

Gå inte på skidträffar där de försöker slå i dig ”att dessa skidor behöver inte stenslipas för det är gjort på fabrik”…jag säger då det, om du bara visste hur många dåliga skidor det står ute i butikerna. Vi skickar tillbaka massor av skidor varje vinter efter att vi har stenslipat dem, det är efter en slip man först ser om de är bra eller inte. Du kan ”köpa grisen i säcken” om du inte stenslipar din tilltänkta köpskida.

Vid nyköp hos oss så tar vi bara 200 kr för en stenslip och då ingår planslipning, strukturkörning och grundpreparering med riktigt grundparaffin. Allt detta gör att din skida blir klar direkt att åka på och kvalitetscheckad. Missar du detta så kanske du aldrig får igång din skida…tyvärr!

 

 

Andra metoder

På senare tid har det blivit mycket diskussioner kring stenslip kontra stålsicklat. Stålsickling går ut på att dumed hjälp av en stålsickel själv gör dina skidor plana och strukturerade genom att sickla (skrapa) dem. Vi anser att metoden är alldeles för svår för de flesta som inte är väldigt vana att jobba med just stålsickling. Det är lätt att förstöra sitt belag om man inte har rätta kunskapen.

Tillbaka

Kampanjvaror!

Odlo Set Stryn Herr Blue Jewel

1 499:-

Odlo Set Stryn Dam Sangria

1 499:-

Salomon Momentum Set Herr

1 699:-

Salomon Momentum Set Dam

1 699:-

Mest köpta!

Swenor Hybrid Carbon...

599:-

Atomic Redster WC Cl...

1 999:-
(Ord. pris: 2 799:-)

Swix Burk Original

90:-

Craft Prime Logo Tee...

199:-

Alpina ECL PRO KLIPP...

1 899:-
(Ord. pris: 2 499:-)

Craft Greatness Boxe...

179:-

Exel Centra med Susp...

559:-
(Ord. pris: 699:-)
 

Populära avdelningar

Populära Varumärken

Kundsupport

Följ oss gärna